Devlet Sanatçısı Sadi Yaver Ataman Anılacak

Safranbolu
Paylaş ;

Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı, şehrin tarihine iz bırakan isimlere vefa örneği göstermeye devam ediyor. Kurumlar, kentin gurur kaynağı isimlerinden Devlet Sanatçısı Sadi Yaver Ataman’ı, vefatının 28. yılında anmaya hazırlanıyor.

Safranbolu Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun ve Halk Oyunu Ekipleri’nin, 10 Aralık Cumartesi saat 19.30’da Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde sahneleyeceği anma programına, vatandaşların yoğun katılımı bekleniyor.

Böyle kıymetli isimleri hiçbir zaman unutmayacaklarını ve anmadan geçmeyeceklerini belirten Belediye Başkanı Elif Köse, “Sanatının ve memleketinin aşığı olan Rahmetli Ataman’ın ismini yaşatmak için 11.01.2022 tarihli meclis kararı ile meclis salonumuzun ismini, Sadi Yaver Ataman Meclis Salonu olarak belirledik. 

Bu isimler yaşamalı ki gelecek nesillere örnek olmalı. Biz, üstümüze düşen vefa görevini yerine getirmeye devam edeceğiz. Kıymetli sanatçımızı rahmetle anıyor, anma programımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.” diye konuştu.

Tagged

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir