Twitter’a Rakip ! İnstagram Threads Kullanıma Açıldı

Genel Karabük
Paylaş ;

Son zamanlarda Twitter kullanıcılarına gelen kısıtlamalar nedeniyle sosyal medya kullanıcıları yeni bir deneyim yaşama ihtiyacı duymaya başlamıştı. Alternatif bir uygulama arayışında olan kullanıcılar dün gece Threads ile tanıştı.

Bir çok Instagram kullanıcısına giden bildirim ile Threads uygulaması tanıtıldı. Uygulamanın yayınlanma saatini hatırlatan bir içerik gönderen instagram, gece 02.00’de Threads’i, AB ülkeleri hariç kullanıma açtı.

Threads’e nasıl üye olunur?

Threads’te üyelik oluşturmak için öncelikle aktif bir Instagram hesabınız olması ve bu hesabı bağlamanız gerekiyor, Birbirine entegre çalışan bu iki uygulama arasında kullanıcı onayından sonra kullanıcı adınız, fotoğrafınız, açıklamalarınız Threads’e aktarılıyor. Daha sonra dilerseniz tüm Instagram bağlantılarınızı Threads’ten takip edebiliyorsunuz veya aralarından takip etmek istediklerinize –henüz hesap açmamış olsalar dahi– takip etme bağlantısı gönderebiliyorsunuz.

Bu sayedeThreads kullanıcısı olmayan Instagram takipçileriniz, platformu kullanmaya başladığında sizin takip isteğinizle karşılaşıyor.

Threads uygulamasında bulunan özellikler

Tüm üyelik işlemleri tamamlandıktan ve Threads hesabına sahip olduktan sonra Instagram ve Threads arasındaki entegrasyon nedeniyle Instagram profilinizde de “@” işareti ile birlikte bir sayı göreceksiniz. 

Bu sayı sayesinde Threads’te kaçıncı üye olduğunuzu öğrenebiliyoru ve aynı zamanda bir link olduğu için direkt olarak Instagram profilinizden Threads profilinize geçmenizi sağlıyor. Eğer bu linki profilinizden kaldırmak isterseniz bir daha ekleyemeceğinize dair bir bildirim alıyorsunuz. 

Herkese açık hesap kullanmak taraftarı değilseniz profilinizi gizli yapabiliyorsunuz. Metin odaklı bir uygulama olması nedeniyle Twitter uygulaması gibi yazdıklarınızı, resim veya video ekleyerek paylaşabiliyorsunuz. Kişiler bu paylaşımları beğenebiliyor, yeniden paylaşabiliyor veya kağıt uçak simgesine tıklayarak hikayelerine ekleyebiliyor, akışta paylaşabiliyor.Hatta bu gönderiyi Twitter’da dahi paylaşma imkanı mevcut.

Tagged

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir